Over Team199

Logo The Spirit Lives On

Na de Roparun 2010 gaf de teamcaptain van het team “TeamSpirit” aan te willen stoppen. 12 teamleden wilden doorgaan met de Roparun en zijn een nieuw team gestart. Sinds de editie in 2016 is de oude team captain weer van partij.

Omdat de naam “Team Spirit” onlosmakelijk verbonden was aan de bedenker ervan moesten we eind 2010 wel op zoek naar een nieuwe naam.

Dat was niet eenvoudig. Het team bestaat uit mensen overal vandaan en met totaal verschillende achtergronden, maar allen verbonden door de spirit.

Vele namen zijn voorbij gegaan. Namen met “for life” of met “run” erin. Alleen bestaan er al zoveel teams met die woorden en we willen toch eruit springen. Ook was voor ons belangrijk dat we niet de nadruk op het hardlopen leggen, wij doen de Roparun immers met het hele team.

Toen Christa van Woensel een keer onderweg was naar meditatie bedacht ze dat het eigenlijk toch niet zo moeilijk moest zijn een naam te bedenken met “Spirit” erin. Het leek wel of ze een hele tijd geblokkeerd was, maar toen ze alles losgooide kwam de naam “The Spirit Lives On” in haar gedachten.

De geest leeft verder oftewel de geest van Team Spirit en zo dus ook de gedachte achter ons team en de Roparun

2019 wordt de 9e keer dat “The Spirit Lives On” mee doet. Ook dit jaar zullen wij weer starten vanuit Parijs.