Mark Janssen

Ik ben Mark Janssen, 31 jaar en woon in het Limburgse Meterik. Ik ben ruim 6 jaar geleden begonnen met hardlopen, eerst korte rondjes van 3 km.
Langzaam heb ik dit uitgebouwd tot mijn eerste uitdaging, een jaar later: een halve marathon. Dit beviel goed en ik ben blijven hardlopen, gemiddeld 1 à 2 keer per jaar met ieder jaar 1 of 2 halve marathons. De volgende uitdaging deed zich aan: een hele marathon voor mijn 30ste. 18 oktober 2015 (5 dagen voor mijn 30ste verjaardag) kon ook deze uitdaging verzilverd worden.
Nu nog steeds loop ik iedere week minimaal 1 keer mijn vaste rondje van 10km, sinds een jaar ook afgewisseld met wielrennen.
Via mijn collega Marco Adema kwam ik in aanraking met de volgende
uitdaging: de Roparun. Het lijkt me geweldig om door het uitoefenen van mijn hobby geld in te zamelen voor een zeer goed doel. Een doel dat me
ook raakt: mijn moeder heeft heeft kanker gehad, net als een aantal
familieleden en andere bekenden.

Inmiddels zijn we al weer 2 jaar verder en heb ik 2 Roparuns gelopen. Een prachtig evenement en een prachtig doel. Iedere keer ben ik trots als ik initiatieven voorbij zie komen die mede mogelijk gemaakt zijn door stichting Roparun. En niet te vergeten het gezellige team! Dit jaar ben ik er weer bij, niet als loper, maar als chauffeur.